Пламен Камбуров защити титлата си на писта „Дракон“

Пламен Камбуров отново е републикански шампион в дисциплината „Затворен маршрут“ в клас „Макси“. Българският пилот защити титлата си във финалното състезание на писта „Дракон“ в един от най-драматичните шампионати през последните няколко години.

55970-627389b9f2abf0bd6c67052f28f6ef39

Надпреварата започна със стартирането от първа позиция на Константин Маршавелов, който пое контрола, а зад него Камбуров опита да изпревари Илия Царски, но допусна грешка и на практика загуби възможността за нещо повече от третото място. Царски от своя страна направи всичко възможно да настигне и атакува Маршавелов, но това така и не се случи до края на състезанието.

Така, преди втория тур разликата в генералното класиране между първия (Камбуров) и третия (Царски) бе само 5.5 точки, което означаваше, че победителя от второто състезание ще триумфира с титлата. Царски направи страхотен старт и поведе в началото, следван от Камбуров. В средата на тура пилотът на „Вромос“ успя да изпревари Царски и не след дълго пресече финалната линия, осигурявайки си титлата за 2016 г.

mg_6093

В другите два класа шампионите вече бяха ясни още след надпреварата в Бургас. 16-годишният Иван Влъчков спечели и двата старта в серия „Туринг“, завършвайки своя първи сезон. В серия „Спорт“ водачът в генералното класиране Ерменко Ерменков не срещна проблеми, като спечели и двата манша.

Снимков материал: www.clubs1.bg

Напиши коментар